Nyhetsbrev 41

Hur går grävningen?

Vi får många frågor om hur det går, vad långt vi kommit och när ni kommer till mig…? Kul att många är intresserade och på hugget. Efter tre veckors grävande har i stort sett etapp 1a ned till Vegerbolskorset på stora landsvägen grävts färdigt. Nu väntar vi på att Fortum ska ge oss tillstånd att hänga fibern i deras stolpar efter vägen fram till Prästbol. Det är en mycket stenig vägsträcka och det enda vettiga alternativet är att hänga i luften.

Samtidigt med detta startar grävningen av etapp 1b och vi går nu direkt mot Klockartorpet från Björnebol och vidare mot Hultebråten. Stammen till Lämnäset blir alltså inte via Näs som det var tänkt tidigare (se nya kartor under etapp 1b). Istället kan denna sträcka grävas för sig så fort vi får mer grävteam. Måndagen den 11 börjar ett nytt team att gräva kundanslutningar på etapp 1a.

Utsättning av käppar för ingrävningspunkter vid tomtgräns kommer att ske löpande så fort vi hinner med. Börja inte gräva in på tomten förrän denna käpp blir uppsatt, det kan blir justeringar innan dess.

Stoppdatum för teckning av kontrakt för etapp 1b blir måndagen den 11 juni

Detta gäller:
Resbol, Jonsbol, Rommenäs och nordvästra delarna av Gansbyn

Hälsningar Styrelsen och Projektledning

Lämna ett svar