Nyhetsbrev 63

God Jul  alla fibervänner!

Kanske blir denna packe av optisk fiber nästa år julklapp?

Nåväl, det duger ganska bra med gamla tomtar i garn också. Annars kommer vi nog längta tillbaks till detta så småningom? Hur som helst kommer endast ett fåtal i vår förening få se Kalle på Julafton i fiber TV detta år, om det nu gör någon skillnad. Vi hade kanske hoppats att det mesta skulle vara färdigt men det är allt en del kvar innan Värmskog har den snabbaste digitala linan i Grums kommun. Men det kommer!

Lägesbeskrivning

Även om det varit kallt har vi den sista veckan faktiskt kunnat både gräva och flottat fiber. Den största händelsen var nog att det på en gång under torsdagen lyckades flotta stamfiber från Liljenäs till Högen, en sträcka på hela 4 km! Det går till så att fibern trycks fram med hjälp av vatten. Tack vare den måttliga kylan var detta möjligt. På tisdagen flottades också sträckan Norra Gärdsjön-Svannikeboda, så det har varit en lyckosam vecka trots allt. Stamfibersträckor kvar att blåsa nu är; Jonsbol, Resbol, N. Gärdsjön på västra sidan, Degerbyn, samt allt söder om Högen på östra sidan.

Grävningen är i princip klar, endast några små sträckor återstår, Gärsnäs bla.

Vad gäller kundfiber dvs blåsning från skåpen ut till fastigheterna är ca 200 kunder f’ärdiga. Så det har gjorts ganska mycket av detta under tiden.

Installation av mediaboxar är gjort på ca 220 fastigheter, så där återstår ett mindre antal. Borde vara klart under januari.

Det har monterats luftkabel på fler platser under veckan men sträckan Vegerbol-Prästbol hanns inte med. Detta räknar man bli klart vecka 2 i januari.

Nu går alla på välförtjänt julledighet och arbetet återupptas efter helgerna den 7 januari. Vi från styrelsen tycker att det har varit ett mycket intensivt år och det känns riktigt roligt att vi i alla fall fått i gång ett 10-tal anslutningar. Vi vill också passa på att tacka alla inblandade, grävmaskinister, spadgubbar, projektledare, fiberblåsare och monteringspersonal för en fantastisk insats. En insats som Värmskog kommer ha glädje av i många år framöver!!

Därmed önskar vi alla en riktigt skön fiber-Jul och ett Gott Nytt År!!

Styrelsen

5 responses to “Nyhetsbrev 63

Lämna ett svar