Nyhetsbrev 68

Switcharna i Liljenäs-noden är nu igång!!

Telia meddelade att de nu har satt drift på deras switchar på alla ställen och har därmed gjort det de skall göra i byggprojektet. Det betyder att så fort vi får fiber fram till alla fastigheter finns det ”väg ut”. Det är nu 91 fastigheter som är anslutna och skall ha ljus i fibern. Det är dock bara 16 av dessa som har anmält registrering. Om ni inte gjort det så skicka en klarsignal till sundetvarmskog@gmail.com när ni fått ljus i fibern. Detta skall ligga till grund för fakturering av fiberhyra till Telia i början av april.

För er som undrar över när ni blir fiberanslutna kan vi inte säga så mycket mer än att vintern måste släppa sitt grepp först innan vi kan blåsa stamfiber. Ni kan se vilka områden som har fått blåst stamfiber (märkt med lila) på följande karta: Blåsta sträckor 20130211

Där det inte är framblåst någon stamfiber kommer det dröja en bit in i april som det nu ser ut nu. Vi har fortfarande prognos med rejält med minusgrader 1-2 veckor framöver vilket sätter stopp för blåsningen.

Skarvning och montering fortsätter på övriga områden och nu är nästan alla väggboxar uppsatta (277 st!).

Hälsn styrelsen

4 responses to “Nyhetsbrev 68

Lämna ett svar