Nyhetsbrev 4

Bredbandsstöd beviljat!          

Länsstyrelsen meddelar att Värmskog Fibernät Ek.för. får sin ansökan om bredbandsstöd beviljad denna vecka. Det betyder att varje anslutning upp till 612 st inom vårt område kan få upp till 6000:- i stöd från landsbygdsprogrammet. Ett mycket glädjande besked för alla i Värmskog och nu går projektet in i ”skarpt läge”. Vi i styrelsen börjar nu på allvar ta in offerter på ett utbyggt fibernät för hela Värmskog. Samtidigt börjar en kraftfull informationskampanj med många personer involverade. För närvarande körs det ut en informationsfolder till samtliga postlådor. Samtidigt skickas material till alla adresser utanför Grums och Klässbol. Vi skickar också till alla adresser som finns i utlandet för registerade fastighetsägare.

Nu ber vi om hjälp!

Värmskog har nu en fullt realistisk chans att investera i fibernät till alla som vill ha för en rimlig kostnad. Exakt vad det kommer att kosta hänger på flera saker. Det första handlar om att lyckas bra med upphandligen. Därför kommer vi att anlita konsulthjälp för att komma rätt med vår förfrågan. Eftersom stödbeloppet är relativt stort blir vi tvingade att tillämpa lagen om offentlig upphandling vilket innebär att det kan ta någon månad innan det är klart. Det är också mycket viktigt att vi får tillräckligt många som ansluter sig. För att få en bra kalkyl krävs minst 80% anslutning. Sprid därför detta budskap till alla du möter och utnyttja alla kontaktpersoner för att diskutera! Det är NU du har chansen, inte efter att vi grävt ned kabeln!

Bli därför medlem direkt. Att vara medlem är en förutsättning för att bli erbjuden en anslutning!

3 responses to “Nyhetsbrev 4

Lämna ett svar