Nyhetsbrev 54

Fiberblåsning pågår!

Vi får en hel del frågor från fastighetsägare ang när installation kommer att ske i deras hus.
Följande gäller:

För närvarande pågår inblåsning av fiber mellan hus och närmaste kopplingsskåp i Västra Värmskog. I dagsläget är det ca 30 fastigheter som har fått fiber fram till huset. Under torsdag-fredag 4-5 okt kommer en del av dessa att bli kontaktade för installation av mediaboxar inne i huset. Ni blir uppringda av ett företag som heter Onfield och som arbetar med detta åt Infratek. Detta arbete kommer att fortsätta under nästa vecka med personal även från Infratek direkt.

Fiberblåsningen i stammen fram till våra noder låter emellertid vänta på sig pga att det fattas en del sträckor och en del tryckningar fortfarande. Vi räknar med att Västra Värmskog skall vara klar för driftsättning i början av november alltså om ca en månad.  Sedan måste Telia göra sitt jobb med själva driftsättningen av noderna. De har sagt att de kan börja med detta i mitten av november. Vi får hålla tummarna att detta håller!

Vad gäller Östra Värmskog har vi ju en hel del grävning som skall göras och där få vi återkomma med en prognos men mellan tummen och pekfingret kan vi räkna med 3-4 veckors grävning. Möjligen kan fiberblåsning börja i vissa delar före grävningen är avslutad.

Styrelsen

2 responses to “Nyhetsbrev 54

Lämna ett svar