Nyhetsbrev 87

Rapport från årsstämman

Ny styrelsemedlem!
Louise Geijer, Hoverud valdes in som sekreterare när Eva Sidenvall avgick efter 6 års medverkan. Vi tackar Eva för gott arbete samtidigt som vi hälsar Louise hjärtligt välkommen! Övriga ledamöter sitter kvar.

Årsmötesprotokoll och årsberättelse finns att läsa här.

Ekonomisk ställning
Föreningen har en stabil ekonomi där omsättningen under 2016 uppgick till 528 tusen. Resultatet blev -83 tusen beroende på kostnader för 21 nya anslutningar. Insatserna  på 420 tusen är bokförda under Eget Kapital i Balansräkningen där kassan uppgår till 547 tusen.

 

Motion och beslut om avgrävningar
En motion som avhandlades på årsstämman i juni var hur vi ska hantera avgrävningar. Bakgrunden till det hela är att vi under åren har haft ett par avgrävningar som resulterat i kostnader för föreningen, medlemmarna och inte minst de ansvariga markägarna.

För att minska risken för framtida avgrävningar så kommer styrelsen under hösten att skicka ut informationsmaterial till samtliga markägare som beskriver vad man bör tänka på vid markarbeten och vad man kan förvänta sig (och inte förvänta sig) kring fibern. Informationsutskicket finns här. Nya, uppdaterade kartor finns här.

Årsstämman beslutade att föreningen kan gå in och ta en del av kostnaden vid avgrävningar under följande förutsättningar:

  • Markägaren har utfört grävningen själv. Det gäller alltså inte grävning utförd av entreprenör.
  • Det skall finnas ett giltigt ärende i Ledningskollen. Läs mer på www.ledningskollen.se
  • Man ska ha tagit del av informationsmaterialet och följt alla försiktighetsåtgärder

Vi tog också beslut om att årsvis stämma av om föreningen kan ta kostnaderna utan höjning av serviceavgiften.

Nya anslutningar
Efter årsmötet har styrelsen beslutat att nya anslutningar kan anmälas en gång per år före 1 okt. Detta för att kunna samla upp de förfrågningar som finns till vår kommunikationsoperatör. Du som är intresserad av ny anslutning kan läsa här eller kontakta någon i styrelsen på nedanstående mailadress för närmare information. Man kan grovt räkna med en kostnad på ca 33 000:- för en anslutning om det är rimliga avstånd till närmaste skåp där det finns fiber.

Mvh Styrelsen

Lämna ett svar