Nyhetsbrev 57

Stamfiber börjar laddas!

Hur går det för Värmskog fiber?

Frågar vi: Daniel Johansson, projektledare på Infratek

-Idag har vi blåst över 5000 m stamfiber mellan station i Björnebol och Norra Näs samt mot Lämnäset, säger en för dagen mkt nöjd Daniel. I morgon fortsätter vi från Björnebol till Ekebol och vidare. Vad gäller grävningen går vi nu in på sista etappen mellan Sundet och Degerbyn samt ut på Degerbynäset. Det är fem maskiner igång och vi räknar med att ha 2-3 veckor kvar. Sedan blir det lite ihopslagningar som skall göras här och var.

Vad är det viktigaste ni fokuserar på nu framöver?
– Det som är viktigast nu är att få kundfibern färdiggjord på alla fastigheter, men går det som vi tänkt och Telia gör sitt jobb kan det bli driftsättning av vissa områden i slutet av november.

Är det något särskilt du vill hälsa alla fastighetsägare?
– Ha så mycket färdigt som möjligt nu och tänk till var ni vill ha era boxar på insidan huset. Och ni som inte grävt ned slangen på tomten ännu måste göra detta snarast, det blir dyrt för projektet om montörerna måste lämna ogjort arbete när de är i området och åka tillbaka senare för ett enskilt objekt!

Här kan vi se hur fibertrådarna kommer ur sin kanalisationsslang och mynnar i ett fiberskåp. Sedan går de ut till varje abonnent via en liten färgad slang.

 

 

Lämna ett svar