Nyhetsbrev 80

Information angående service av nätet

Styrelsen har nu förhandlat färdigt angående serviceåtgärder i vårt nät och efter lite diskuterande med olika leverantörer har valet fallit på Onfield. Onfield har en väl uppbyggd organisation i Värmland och är dessutom väl förtrogna med Värmskog eftersom de har svetsat och blåst en stor del av vårt nät när det byggdes. Onfield kommer alltså att ta hand om felavhjälpning vid fysiska fel när det gäller det passiva nätet d.v.s. när det blir ett brott på fibern vid grävning eller liknande. Vår kommunikationsopertör Telia har ansvaret för drift av den aktiva utrustningen, dvs de switchar som sitter i Björnebol, Lämnäset och Liljenäs.

Vad händer vid fel?

PM för felrapportering i fibernätet:

Obs! Abonnenten skall alltid kontrollera detta vid fel innan de kontaktar tjänsteleverantör!

  1. Strömförsörjning
  2. Powerlampan på mediaboxen skall lysa
  3. Vanlampan ska lysa

Vid fortsatt felhantering:

  1. Kunden ringer tjänsteleverantören, om denna är Telia så är numret 90200
  2. Tjänsteleverantör felsöker och om fel på kommunikation kontaktas Telia som är nätets kommunikationsoperatör (KO)
  3. Telia KO felsöker åtgärdar om det konstateras fel på aktiv utrustning i samråd med abonnent
  4. Om fel på nätet återkopplas detta till kund direkt eller Värmskog Fiber. Får du som abonnent ett meddelande att det är ”fel på nätet” skall du kontakta Värmskog Fiber enl nedan.
  5. Den som tar emot dessa felärenden hos Värmskog Fiber är:
    Jan-Eric Sandh, 070- 233 01 44, alt mail: jan-eric.sandh@telia.com
  6. Jan-Eric skriver checklista och skickar ärendet till vårt serviceföretag Onfield. Var beredd att svara på kontrollfrågor om vad som hänt! Om avgrävning skett var noga med att uppge vem som är ansvarig.
  7. Onfield felavhjälper och återrapporterar

 

Ny styrelse på plats!

Efter årsstämman i våras hälsar vi vår nye styrelsemedlem Bo-Göran Skansen välkommen! Bo-Göran arbetar med IT-frågor åt Stora Enso till vardags och kommer väl till pass i olika frågor om detta. Kontaktuppgifter till den nya styrelsen finns under fliken ”styrelsen” eller dokument ”föreningsuppgifter”.

One response to “Nyhetsbrev 80

Lämna ett svar