Markägarträffar 19-20 nov Liljenäs

Nu börjar vi projektera! 

Ett mycket viktigt led i arbetet med att projektera fibernätet är att avgöra var det är lämpligast att gräva. Den som känner markerna bäst är markägaren, eller hur? Därför kallar vi alla berörda markägare till träffar under helgen den 19-20 nov. Vi kommer då att diskutera hur vi på bästa sätt förlägger nätet med utgångspunkt från det förslag som vi tidigare ritat (finns under dokument/kartor). Vi kommer också att informera om markägaravtal, avtal med vägföreningar mm.

Ett utskick om detta går ut i helgen!

Vi vill att så många som möjligt kommer och hjälper oss i det här arbetet. Än så länge är det föreningen som gör jobbet, alltså vi själva!

Är du inte medlem än?

Vi informerar också om allt möjligt annat för den som är intresserad och varför inte passa på att bli medlem. Du kan betala direkt till oss under hela helgen.

Schema enligt nedan:

Grupp 1      Lördag kl. 10.00   
Degerbyn, Krokserud

Grupp 2      Lördag kl. 13.00   
Högen, Lilla o Stora Skärmnäs,Tollesrud, Rörängen, Ånäs

Grupp 3      Lördag kl. 16.00 
Gansbyn, Norra o Södra Gärdsjön,   Rombotten, Rommenäs, Jonsbol

Grupp 4      Söndag kl. 10.00 
Björnebol, Ekebol, Resbol, Rolfsbol, Södra och Norra Näs

Grupp 5     Söndag kl.  13.00 
Karsbol, Prästbol, Vegerbol, Strand

 

4 responses to “Markägarträffar 19-20 nov Liljenäs

 1. Karin Andersson

  Hej, jag bor i Stockholm och kommer inte att kunna vara med på mötet. Men jag har två frågor:
  Hur djupt gräver man ner den serviceledning som går över åkermark (gäller Ånäshaga)? Kan man bruka marken som förut?
  När det gäller val av operatör: Om man bor någorn annan stans och vill ta med sig sitt vanliga abonnemang på somrarna, hur fungerar det om man väljer en lösning med bara en operatör? Antar att den frågan berör ganska många i Borgebol också.
  Annars är det väldigt bra att det har kommit till projektering redan. Tror att det betyder mycket för bygden.

  • Dag Hallén

   Hej Karin!
   Ledningen kommer att grävas ned på mellan 40-60 cm lite beroende på förhållanden. På åkermark försöker vi i möjligaste mån undvika att krocka med dräneringar tex. Finns det sådan på din mark är det bra om du kan visa oss en karta på det när det blir dags.

   Den andra frågan om operatör får vi kanske återkomma till. Vi kommer att välja ett ”öppet nät” dvs det kommer att finnas fler tjänsteoperatörer att välja mellan. Vilka vet vi dock inte ännu och det kan också spela roll vilken kommunikationsoperatör (KO) vi väljer. KO kan tänkas ha egna intressanta lösningar på samarbeten med tjänsteoperatörerna därför måste detta prövas väl i upphandlingen så småningom.

   Mvh Dag!

  • Dag Hallén

   Hej igen!
   Jag glömde svara på en fråga! Ja, absolut, åkermarken kan brukas precis som vanligt efter grävningen!

   Mvh Dag

 2. Hej Dag!
  Tack för ett trevligt möte med markägarna, det var givande tyvärr så fastnade vi VÄLDIGT länge i Gansbyn därför föreslår jag att en sjökabel och en nod vid stranden så får Gansbyborna dra slang i egen regi bäst dom vill!!
  MVH
  Thomas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *