Nyhetsbrev 60

Ljus i fibern!

En stor dag för Värmskog när det första ljuset från den allra första fiberanslutningen blev inkopplad. Det var hos Ola och Lotta i Södra Näs som fiberblåsarna fick i hop trådarna. -Nu blir det en spännande kväll att kolla in om det går att komma ut på linjen, säger Ola. Han lovar också att ta reda på hur man ska göra när man kopplar upp sig och beställer tjänster så att vi kan lägga ut lite info om det senare.

Björnebolsnoden är nu driftsatt

Det blev klartecken från Telia i fredags att de kopplat upp anslutningarna som går direkt på Björnebol. Detta innebär att mångs fler runt Björnebol kommer ganska snart att kunna få igång sina anslutningar. Det är dock en hel del som fortfarande inte fått fibern skarvad i boxen utanför vägg.

Hur ser jag om anslutningen funkar?

Om ni sätter i strömförsörjningen till mediaboxen så ska det lysa som på bilden ovan. Det betyder att det är klart för anslutning. Då kan ni sätta i en nätverkskabel och ansluta en dator. Vi kommer med mer instruktioner de närmaste dagarna!

Ni som har fått ljus mer än Ola får gärna skriva ngr rader i kommentarer!!

Hälsn från Styrelsen

5 responses to “Nyhetsbrev 60

Lämna ett svar